Zhineng Algemene info weken - Henk Fransen | zoektocht naar genezing

LIVE-WORKSHOPS
Xie Chuan en Henk Fransen

Oosterse oefeningen voor zelfgenezing: een sfeerimpressie

Leer van het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld

Zhineng is een reeks van eenvoudige bewegingen ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een Oosters en Westers afgestudeerd arts. Zijn bewegingen zijn bedoeld om de innerlijke geneeskracht aan te boren door af te stemmen op wat ze in Zhineng het Chi-veld noemen. Dit is in het Westen bekend als het kwantumveld of nulpunt-energie. In 1991 startte Dr. Pang Ming in Beijing een klein Zhineng centrum dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld waar meer dan 300.000 patiënten vanuit de hele wereld naar toe kwamen.

Samenwerking Henk Fransen met de Chinese leraar Xie Chuan

Leraar Xie Chuan is door Dr. Pang Ming opgeleid en heeft jarenlang in het grootste medicijnloze ziekenhuis van China gewerkt. Op dit moment heeft hij een eigen research centrum in China en begeleidt hij regelmatig groepen patiënten in Europa en de USA. In november 2015 maakte hij kennis met Henk Fransen, waar onmiddellijk een positieve uitwisseling ontstond over het zelfgenezend vermogen van de mens. De eerste drie workshops die Henk samen met Xie in 2016  organiseerde waren in korte tijd volgeboekt met meer dan 400 deelnemers.

‘Toen ik Xie ontmoette was ik geraakt door zijn eenvoud en de impact die zijn oefeningen al in korte tijd hadden op mij en mijn mede-cursisten.’
– Henk Fransen

Kleiner en intiemer

In 2016 gaf ik 4-daagse workshops en waren de lestijden van 11.00 tot 18.00 uur. Aan het eind van de dag gingen de deelnemers naar huis of sliepen bij familie/vrienden in de buurt. Hierdoor moesten we elke ochtend het gezamenlijke Chi-veld opnieuw opbouwen. Op grond van deze ervaringen heb ik besloten in 2016 workshops te organiseren waarbij het grootste deel van de groep op het centrum overnacht. Dat is weliswaar iets duurder maar het creëert de mogelijkheid het Chi- of kwantumveld veel sterker op te bouwen.

En wat als we het langer doen?

Met elke nieuwe groep was het vooral de eerste dagen ‘hard’ werken om weerstanden te overwinnen, onze gedachten tot rust te brengen en toegang te krijgen tot het Chi- of kwantumveld. In de loop van enkele dagen bouwden we zo telkens een krachtig energieveld op en vond iedereen het eigenlijk ‘zonde’ om de 4e dag weer naar huis te gaan. Iedereen wilde dan juist graag doorgaan en zijn of haar ervaringen verdiepen. Daarom heb ik in 2016 voor het eerst ook een 7-daagse workshop georganiseerd. Het effect daarvan en de positieve reacties van de deelnemers erop hebben me geïnspireerd daarmee door te gaan.

Basisweken en themaweken

Samen met Xie Chuan geef ik enkele keren per jaar een basisweek of een themaweek. Tijdens een basisweek leer je Oosterse energie-oefeningen en het gebruik van gedachtekracht voor een optimale gezondheid. De nadruk ligt daarbij op Zhineng als leefwijze, dat wil zeggen hoe kun je het geleerde meenemen in je dagelijkse leven zodat er geen kloof bestaat tussen oefenen en leven. Tijdens een themaweek combineren we Zhineng met een thema.

INTERESSE IN EEN ZHINENGWORKSHOP?

Menu